Управљачки програм не може да се учита на овом уређају у оперативном систему Виндовс 11

Drajver Ne Mozet Zagruzit Sa Na Eto Ustrojstvo V Windows 11Управљачки програм не може да се учита на овај уређај у оперативном систему Виндовс 11. Ово је проблем који може бити узрокован разним стварима, али највероватнији кривац је проблем са управљачким програмом. Постоји неколико ствари које можете да урадите да бисте покушали да решите овај проблем. Прво, можете покушати да ажурирате управљачки програм. Ако то не успије, онда можете покушати да деинсталирате драјвер и затим га поново инсталирате. Ако ниједно од ових решења не функционише, можда ћете морати да контактирате произвођача уређаја да видите да ли има ажуриране драјвере које можете да користите. Ако и даље имате проблема, можете покушати да погледате Виндовс 11 форуме да видите да ли други људи имају исти проблем и да ли су пронашли решење.Можда ћете добити грешку са поруком Управљачки програм се не може учитати на овај уређај када покренете рачунар или покушате ручно инсталирајте драјвере уређаја на рачунару са оперативним системом Виндовс 11 или Виндовс 10. Овај пост има за циљ да помогне погођеним корисницима рачунара да пронађу најбоља решења за решавање проблема на једноставан начин.

Возач може

Управљачки програм не може да се учита на овај уређај у оперативном систему Виндовс 11/10

Ако сте суочени са Управљачки програм се не може учитати на овај уређај поруку када покренете рачунар или покушате да ручно инсталирате одређене драјвере уређаја на рачунар са оперативним системом Виндовс 11/10, онда би наша предложена решења, представљена у наставку без посебног редоследа, требало да вам помогну да решите овај проблем на вашем систему. 1. Набавите и инсталирајте дигитално потписан драјвер
 2. Покрените алатку за решавање проблема са компатибилношћу програма
 3. Привремено онемогућите интегритет меморије
 4. Покрените алатку за решавање проблема са хардвером и уређајима
 5. Привремено онемогућите верификацију потписа управљачког програма
 6. Избришите кључеве регистратора УпперФилтерс и ЛоверФилтерс за уређај.

Погледајмо опис процеса повезаног са сваким од наведених решења.

1] Набавите и инсталирајте дигитално потписан драјвер

Ово би требало да буде први корак за решавање проблема. Управљачки програм се не може учитати на овај уређај Порука о грешци коју добијате на рачунару са оперативним системом Виндовс 11/10 обично је повезана са непотписаним драјверима. Али пошто опис грешке није довољно информативан у смислу да управљачки програм који не може да се учита није идентификован, прво морамо да идентификујемо драјвер.

Стога, да бисте утврдили да ли је одређени драјвер учитан, можете проверити статус уређаја у Управљачу уређајима. Ако политика потписивања кода у режиму језгра блокира учитавање драјвера зато што управљачки програм није правилно потписан, порука о статусу уређаја ће указати да Виндовс није могао да учита управљачки програм и да је управљачки програм можда оштећен или недостаје. У овом случају, највероватније ћете видети код 52 који има симболично име ЦМ_ПРОБ_УНСИГНЕД_ДРИВЕР за уређај, а једини начин да се овај проблем реши за крајње кориснике је набавка и инсталирање дигитално потписаног драјвера за уређај са ОЕМ локације. У сваком случају, ако желите даље да дијагностикујете проблем, можете да користите Евент Виевер да видите поруке дневника догађаја о интегритету кода.читати : Комплетна листа свих кодова грешака Управљача уређаја заједно са решењима

2] Покрените алатку за решавање проблема са компатибилношћу програма

Да би се спречило правилно покретање система, управљачки програми за покретање неће бити блокирани, већ ће их уклонити помоћник за компатибилност програма. Дакле, можете покренути алатку за решавање проблема са компатибилношћу програма да бисте решили било који проблем са компатибилношћу драјвера. У оперативном систему Виндовс 10, алатка за решавање проблема са компатибилношћу програма раније се налазила дубоко унутар контролне табле. Али почевши од верзије 1703, такође ћете пронаћи овај уграђени алат у апликацији Подешавања.

Да бисте покренули алатку за решавање проблема са компатибилношћу програма у оперативном систему Виндовс 10, следите ове кораке:

Алат за решавање проблема са компатибилношћу програма - Виндовс 10

 • клик Виндовс тастер + И да бисте отворили апликацију Подешавања.
 • Иди на Ажурирање и безбедност.
 • Притисните Решавање проблема таб
 • Померите се надоле и кликните на Алат за решавање проблема са компатибилношћу програма .
 • Притисните Покрените алатку за решавање проблема дугме.
 • Пратите упутства на екрану и примените све препоручене исправке.

Да бисте покренули алатку за решавање проблема компатибилности програма у оперативном систему Виндовс 11, следите ове кораке:

Решавање проблема са компатибилношћу програма - Виндовс 11

 • клик Виндовс тастер + И да бисте отворили апликацију Подешавања.
 • Пребаците на Систем > Решавање проблема > Други алати за решавање проблема .
 • Испод Други одељак, нађи Алат за решавање проблема са компатибилношћу програма .
 • Притисните трцати дугме.
 • Пратите упутства на екрану и примените све препоручене исправке.

Алат за решавање проблема са компатибилношћу програма нуди две различите опције за решавање проблема са компатибилношћу:

 • Испробајте препоручена подешавања - што ће омогућити алату за решавање проблема да аутоматски примени Виндовс компатибилност на основу интерних унапред подешених поставки.
 • Алат за решавање проблема - што вам омогућава да боље контролишете тачну природу проблема ручно.

Под претпоставком да је управљачки програм добро функционисао у ранијим верзијама оперативног система Виндовс и да још увек нема ажурираних верзија драјвера, такође можете да пратите ове кораке да бисте инсталирали драјвер у режиму компатибилности:

 • Кликните десним тастером миша на инсталациони фајл драјвера.
 • Изабери Карактеристике из контекстног менија.
 • Додирните или кликните на икону Компатибилност таб
 • Проверавати Покрените овај програм у режиму компатибилности опција.
 • Додирните падајући мени и изаберите свој претходни оперативни систем.
 • Додирните или кликните ФИНЕ .

Сада можете поново покушати да инсталирате драјвер.

читати : Овај програм не ради на Виндовс 11/10

3] Привремено онемогућите интегритет меморије

Онемогућите изолацију језгра интегритета меморије Виндовс безбедност

Интегритет меморије је безбедносна функција Виндовс-а која отежава малверу да преузме контролу над вашим рачунаром помоћу драјвера ниског нивоа. Такође се назива Интегритет кода заштићеног хипервизором (ХВЦИ). Порука коју тренутно добијате на свом Виндовс 11/10 уређају је зато што поставка Мемори Интегрити у Виндовс безбедности спречава да се овај драјвер учита на ваш рачунар.

Ово решење се не препоручује или је у најбољем случају само привремено решење. Међутим, ако желите да будете у могућности да користите управљачки програм, пошто су овде приказани назив драјвера и име произвођача уређаја, можете да користите ове информације да бисте проверили да ли је ажурирани и компатибилни драјвер доступан преко Виндовс допунског ажурирања или од произвођача драјвера. Ако не постоји новија верзија драјвера, можете да онемогућите поставку Виндовс Сецурити Мемори Интегрити тако што ћете урадити следеће:

 • Идите на Подешавања > Ажурирање и безбедност > Виндовс безбедност . Кликните да бисте га покренули.
 • Кликните на мени хамбургера у горњем левом углу, а затим кликните на Девице Сецурити .
 • Испод Изолација језгра , Изаберите Детаљи изолације језгра .
 • Онемогућите интегритет меморије ако то већ није урађено.

Морате поново покренути рачунар да би промене ступиле на снагу. Имајте на уму да иако драјвер има малу грешку која спречава његово учитавање, он вероватно ни на који начин није злонамеран. Функционалност коју пружа управљачки програм може престати да ради ако одлучите да наставите да користите свој уређај без решавања проблема са драјвером, што може имати негативне последице у распону од мањих до озбиљних.

читати : Интегритет меморије је неактиван или није омогућен/онемогућен

4] Покрените алатку за решавање проблема са хардвером и уређајима

Решавање проблема са хардвером и уређајима

У неким случајевима можете наићи на проблем који тренутно имате чак и ако је одговарајући управљачки програм уређаја потписан, што значи да је компатибилан са Виндовс 11/10. Да бисте проверили да ли је управљачки програм дигитално потписан, можете да користите Верификација потписа датотеке (СигВериф.еке) или ДирецтКс Диагностицс (ДкДиаг.еке) оруђе. Ако су управљачки програми потписани, хардверска подешавања могу бити нетачна или је управљачки програм застарео/оштећен.

соундцлоуд довнлоадер бесплатно

Ово решење захтева да покренете алатку за решавање проблема са хардвером и уређајем да бисте решили све нетачне конфигурације или подешавања хардвера. Такође можете ручно да проверите да ли је хардвер неисправан тако што ћете уклонити све новоинсталирани хардвер - проверите да ли има неисправних компоненти ако проблем није нови хардвер. Можда ћете морати да ручно ажурирате управљачке програме на вашем систему. Међутим, ако уређај има најновији управљачки програм, можете или вратити управљачки програм или преузети и инсталирати старији управљачки програм.

читати : Виндовс не може да одреди подешавања за овај уређај, грешка 34

5] Привремено онемогућите верификацију потписа возача.

Онемогућите примену потписа возача

Примена потписивања драјвера за рачунаре са оперативним системом Виндовс 11/10 обезбеђује да се само управљачки програми који су послати Мицрософт-у на потписивање учитавају у језгро Виндовс-а током процеса покретања, спречавајући малвер и вирусе да се инфилтрирају и заразе Виндовс кернел.

Ово решење се обично примењује на програмере драјвера који могу да користе различите методе учитавања непотписаних драјвера у 64-битном Виндовс-у да би инсталирали непотписани драјвер током развоја и тестирања. Међутим, крајњи корисници такође могу привремено да онемогуће верификацију потписа драјвера, а затим да виде да ли се управљачки програм може ручно преузети или инсталирати на рачунар.

читати : Поправка Виндовс захтева грешку драјвера са дигиталним потписом

6] Избришите кључеве регистратора УпперФилтерс и ЛоверФилтерс за уређај.

Избришите кључеве регистратора УпперФилтерс и ЛоверФилтерс

Можда ћете добити поруку о грешци када су неки уноси у регистратор повезани са уређајем оштећени. У овом случају, да бисте решили проблем, потребно је да уклоните горње филтере и кључ регистратора ЛоверФилтерс за уређај који је изазвао грешку. Да бисте то урадили, прво морате да знате исправан ГУИД класе (Глобално Уникуе Идентифиер) дотичног уређаја тако што ћете урадити следеће:

 • клик Виндовс тастер + Р да отворите Покрени.
 • У дијалогу Покрени откуцајте девмгмт.мсц и притисните Ентер да отворите Управљач уређајима.
 • У Управљачу уређајима проширите категорију уређаја за које желите да видите Цласс ГУИД .
 • Кликните десним тастером миша на драјвер уређаја и изаберите Карактеристике .
 • отворен Детаљи таб
 • Кликните на падајући мени и изаберите Цласс ГУИД .

ГУИД класе драјвера уређаја

ГУИД класе ће бити приказан испод Валуе одељак и изгледа овако {ца3е7аб9-б4ц3-4ае6-8251-579еф933890ф} . Сада када имате класу ГУИД, можете почети да уклањате кључеве филтера регистратора за проблематични уређај.

Пошто је ово операција регистратора, препоручује се да направите резервну копију регистратора или креирате тачку за враћање система као неопходну меру предострожности. Након тога, можете наставити на следећи начин:

 • клик Виндовс тастер + Р да бисте отворили дијалог Покрени.
 • У дијалогу Покрени откуцајте регедит и притисните Ентер да отворите уређивач регистра.
 • Идите или идите до путање кључа регистратора испод. Заменити ДевицеДриверГУИД чувар места са вредношћу коју сте раније дефинисали.
|_+_|
 • На овој локацији у десном окну кликните десним тастером миша Врхунски филтери проценити и изабрати Избриши .
 • Кликните да да потврди радњу.
 • Следеће уклањање Доњи филтери вредност ако постоји за исту подкласу класе ГУИД.
 • Изађите из уређивача регистра када завршите.
 • Поново покрените рачунар.

читати : Решавање проблема и решавање проблема са драјверима уређаја у оперативном систему Виндовс

Надам се да ће вам овај пост помоћи!

Ови постови би вас могли занимати :

 • Грешка 38, Виндовс не може да учита управљачки програм уређаја за овај хардвер.
 • Грешка 39, Виндовс не може да учита управљачки програм уређаја; Оштећен или недостаје
 • Овај драјвер је блокиран због грешке при покретању, ИД догађаја 7000.

ЕНЕ.сис се не учитава у Виндовс 11?

Управљачки програм се не може учитати на овај уређај

Ако сте суочени са Управљачки програм се не може учитати на овај уређај поруку на рачунару са оперативним системом Виндовс 11/10 и неисправни управљачки програм је идентификован као ене.сис или било који други управљачки програм, следеће смернице би требало да вам помогну да решите проблем на рачунару.

 • Ажурирајте управљачке програме за МСИ матичну плочу. .
 • Ажурирајте погођене управљачке програме.
 • Вратите драјвер на претходну верзију.
 • Онемогућите интегритет меморије у Виндовс безбедности.
 • Деинсталирајте драјвер помоћу ДриверСторе претраживача.

Како поправити ЕНЕ.сис у оперативном систему Виндовс 11?

Неки корисници рачунара могу насумично наићи на грешку СИСТЕМ_СЕРВИЦЕ_ЕКСЦЕПТИОН ене.сис плави екран смрти (БСОД) током нормалне употребе свог рачунара или док играју игрице на рачунару са оперативним системом Виндовс 11 или Виндовс 10. применити следеће поправке:

 • Покрените Дривер Верифиер.
 • Проверите БСОД датотеке евиденције да бисте одредили одговарајући курс и најприменљивија решења.
 • Поново инсталирајте процесор.

читати : Како могу да сазнам који драјвер узрокује плави екран у Виндовс-у?

Шта је изолација језгра у оперативном систему Виндовс 11?

У оперативном систему Виндовс 11/10, изолација кернела изолује језгро програма у меморији да би их заштитила од злонамерних апликација. Ова уграђена функција то постиже извођењем ових основних операција у виртуелизованом окружењу.

Популар Постс