Да ли треба да искључим рутер или Ви-Фи мрежу када се не користи?

Dolzen Li A Otklucat Marsrutizator Ili Set Wi Fi Kogda Oni Ne Ispol ZuutsaАко не користите рутер или Ви-Фи мрежу, требало би да их искључите. Ово ће вам уштедети новац на рачуну за енергију и продужити животни век ваше опреме. Постоји неколико изузетака од овог правила. Ако имате кућни безбедносни систем који користи Ви-Фи, требало би да оставите свој рутер укључен како би систем могао да остане повезан са компанијом за надгледање. А ако користите рутер за управљање другим уређајима на кућној мрежи, као што су штампач или НАС диск, мораћете да га оставите укљученим да би ти уређаји могли да остану повезани. Међутим, генерално, ако не користите рутер или Ви-Фи мрежу, искључите их. То је добро за ваш новчаник и вашу опрему.Већина нас обично држи рутер или модем увек укљученим како бисмо могли да будемо на мрежи све време. Али да ли је безбедно? Да ли своју приватност мењамо за кредибилитет? Да ли треба да искључимо нашу рачунарску мрежу када се не користи? У овом посту ћемо разговарати о овој дилеми и видети зашто или зашто не би требало да онемогућите мрежне уређаје и шта они могу да ураде за приватност ваше породице.

искључи моју рачунарску мрежу када је не користим

Зашто да искључим рутер или Ви-Фи рачунарску мрежу када се не користи?

У овом свету неограниченог интернета, стална жеља да останете повезани може бити проблем. Али зашто? У наставку су наведени неки од разлога зашто се препоручује искључивање рачунарске мреже када се не користи.  1. Безбедносни разлози
  2. Мање проблема са мрежом
  3. Уштедите на рачунима за струју
  4. Заштита од пренапона
  5. Мање обавештења
  6. Пружа вам мирно окружење

Хајде да причамо о њима детаљно.

гоогле плаи музика не може успоставити сигурну везу

1] Безбедносна разматрања

Вероватно најважнији разлог да размислите о гашењу рачунарске мреже је повећање ваше безбедности. Када су ваши мрежни уређаји онемогућени, а ви сте ван мреже, ниједан хакер неће моћи да приступи вашем уређају када је ван мреже. Чак и ако сте повезани на заштитни зид или безбедносни програм, постоји шанса да ће ваш уређај бити компромитован. Али када је уређај онемогућен, чешће него не, можете бити сигурни да нико не хакује ваш уређај.читати : Како сазнати ко користи вашу ВиФи мрежу

2] Мање проблема са мрежом

Ако сте играч или неко ко треба да се повеже на интернет сваки пут када треба да ради, мора да сте схватили да се суочавате са много проблема са мрежом. Једно од најчешћих решења за ове проблеме је искључивање и укључивање мрежног уређаја. Ако с времена на време искључите рутер, ређе ћете имати овај проблем. Дакле, ако добијате поруке о грешци у вези са кваровима на мрежи, добра је навика да искључите рутер када га не користите.

3] Уштедите на рачунима за струју

Већина нас то не схвата, али чак и ваш рутер има тенденцију да заузима значајан део вашег месечног рачуна за струју. Сада не знамо колико кошта струја у вашој држави, али ако живите у месту са скупом струјом, обавезно затворите рутер или друге мрежне уређаје када их не користите.

4] Заштита од пренапона

Онемогућавање мрежних уређаја такође вам може пружити заштиту од струјних удара. Када спавате и не користите уређаје, обично нисте свесни струјног удара, ако је рутер повезан, струјни удар може оштетити ваше уређаје.

5] Мање обавештења

Насумична и сувишна обавештења су веома ометајућа, смањују вашу продуктивност, спречавају вас да проводите време са породицом и само вам дају мало анксиозности. Иако можете да искључите обавештења, тада ће пошиљалац знати да сте примили поруку и неће одговорити, па ако нисте на Интернету, искључивање рутера може бити корисно.

6] Пружа вам мирно окружење

На крају, али не и најмање важно, искључивање ваших уређаја може смањити укупну буку коју стварају вентилатори унутар вашег рутера. Често се наше уши прилагођавају звуку који производе ови уређаји, тако да не схватамо да нешто није у реду. Међутим, чим искључите уређај, осетићете да је ваше окружење постало мало мирније.

Можда су ови разлози довољни да верујете да је онемогућавање мрежних уређаја заиста корисно.

Недостаци гашења рачунарске мреже

Ништа на овом свету није савршено, чак ни нешто тако добро као искључивање мрежних уређаја вашег рачунара када се не користе. У наставку су наведени неки од недостатака искључивања рачунарске мреже када се не користи.

  • Скратите век свог уређаја: Када искључите и поново укључите уређај, његов животни век се мало смањује и наставља да се смањује сваки пут када га поново укључите и искључите.
  • Погрешна веза: Ако сте заузета особа, особа која је стално на мрежи и не можете себи да приуштите да вам посао чак и мало одложи, онда искључивање рачунарске мреже можда није најбоља опција. Поред тога, потребно је неко време да се врати интернет веза након укључивања уређаја.
  • Непријатност: Можда се ваш рутер налази на веома незгодном месту, што отежава приступ њему с времена на време. Дакле, ако је то случај, онда је идеално укључити уређај једном дневно.

Ови недостаци не могу засенити предности искључивања рутера када се не користи.

Читати: Подешавања приватности у оперативном систему Виндовс 11/10 која би требало да промените.

Да ли треба да оставим Интернет увек укључен?

Не, нема смисла оставити интернет стално укључен, уместо тога требало би да искључите интернет уређаје као што су рутери и мобилни подаци када се не користе. Једина ствар која је у супротности са идејом искључивања рутера је да се животни век уређаја може мало смањити. Међутим, утицај није толико значајан као што би неки људи желели да мислите. Осим тога, када искључите рутер, такође ћете уштедети нешто новца на струји, а нећете чак ни жртвовати своју приватност. Имајући то у виду, да бисте одлучили да ли да оставите рутер укључен или искључен, померите се нагоре и прочитајте предности и недостатке оба.

Да ли је могуће искључити рутер сваке ноћи?

Иако је количина електричне енергије коју уштедите искључивањем рутера сваке ноћи веома мала, она се збраја. Међутим, најважнија ствар због које желите да ваш рутер буде искључен је приватност. Одржавање уређаја ван мреже када се не користе може смањити шансу да буду хаковани. Постоји мало упозорење: често укључивање и искључивање напајања вашег уређаја може скратити његов животни век, па само имајте то на уму и донесите своју одлуку.

Читати: Омогућите или онемогућите откривање или дељење мреже у оперативном систему Виндовс 11/10.

искључи моју рачунарску мрежу када је не користим
Популар Постс