Не приказујте последње корисничко име на екрану за пријаву у Виндовс 10

Do Not Display Last Username Logon Screen Windows 10Научите како да омогућите поставку Не приказуј последње корисничко име у оперативном систему Виндовс 10/8/7 из безбедносних разлога помоћу смерница групе, ГПО/Сецпол-а или уређивача регистра.

Као ИТ стручњак, често ме питају о најбољем начину заштите рачунара од потенцијалних претњи. Једно од најчешћих питања које добијам је да ли је безбедно приказати последње корисничко име на екрану за пријаву у Виндовс 10.Одговор на ово питање је мало компликован. С једне стране, приказивање последњег корисничког имена може бити безбедносни ризик јер нападачима може дати траг о томе које је ваше корисничко име. С друге стране, неприказивање последњег корисничког имена такође може бити безбедносни ризик јер може дати нападачима прилику да покушају да погоде ваше корисничко име.Дакле, шта треба да урадите? Најбољи одговор је да не приказујете последње корисничко име на екрану за пријаву. На овај начин елиминишете могућност да нападачима дате било какве информације које би им могле помоћи да приступе вашем налогу.

Ако још увек нисте убеђени, размислите о овоме: чак и Мицрософт препоручује да не приказујете последње корисничко име на екрану за пријаву. Дакле, ако желите да повећате своју безбедност, добра је идеја да послушате њихов савет и онемогућите ово подешавање.разлика између нетбеан-а и помрачења

Ако сте забринути за безбедност, можете сакрити или уклонити последње пријављено корисничко име. У овом посту ћемо видети како се активира Не приказуј последње корисничко име подешавање на екрану за пријаву на Виндовс 10/8/7 помоћу групних политика и уређивача регистра.

Не приказујте последње корисничко име на екрану за пријаву

1] Коришћење смерница групепогледајте гопро на рачунару

Тип сецпол.мсц на Виндовс-у Покрените претрагу и притисните Ентер. Ово ће се отворити Уредник локалних безбедносних политика . Идите на Безбедносне опције > Локалне смернице > Безбедносне опције.

Сада погледајте десно Интерактивна пријава: не приказујте последње корисничко име . Кликните десним тастером миша на њега и отворите његова својства. Подесите га на Омогућено > Примени.

мрт.еке

Ова безбедносна поставка одређује да ли се име последњег корисника који се пријавио на рачунар приказује на екрану за пријаву у Виндовс. Ако је ова смерница омогућена, име последњег успешно пријављеног корисника се не приказује у дијалогу за пријаву на Виндовс. Ако је ова смерница онемогућена, приказује се име последњег пријављеног корисника.

2] Коришћење уређивача регистра

Сецпол.мсц је доступан само на Виндовс Ултимате, Про и Бусинесс.

У сваком случају, сецпол у основи, то је само ГУИ за подешавања регистратора који се налазе у регистру на:

|_+_|

Корисници других верзија Виндовс-а могу да ураде следеће. Отворите регедит и идите на горњи тастер.

Кликните десним тастером миша > донтдисплаиластусернаме > Уреди > Подаци о вредности > 1 > ОК.

отварање рпт датотеке

Ово би требало да ради.

Најбоље је да увек креирате тачку за враћање система пре рада са регистром.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Дођи овамо ако желиш Промените опције Цтрл + Алт + Делете или Онемогући безбедно пријављивање Цтрл Алт Дел в Виндовс 10/8.

Популар Постс