Разлика између хардверског заштитног зида и софтверског заштитног зида

Difference Between Hardware Firewall Software FirewallКоја је разлика између софтверског заштитног зида и хардверског заштитног зида? Види поређење. Данас, хардверски заштитни зид има уграђен ИПС/ИПДС систем (такође системи за спречавање упада.

Заштитни зид је систем који обезбеђује сигурност мреже филтрирањем долазног и одлазног саобраћаја. Постоје две главне врсте заштитних зидова: хардверски и софтверски. Хардверски заштитни зидови су физички уређаји који се инсталирају између мреже и интернета. Они прегледају сав саобраћај који пролази кроз мрежу и блокирају све сумњиве. Софтверски заштитни зидови су програми који се инсталирају на рачунаре и сервере. Они испитују саобраћај који пролази кроз систем и блокирају све сумњиве. И хардверски и софтверски заштитни зидови су ефикасни у заштити мрежа од напада. Међутим, они имају различите предности и слабости. Хардверски заштитни зидови су обично скупљи од софтверских заштитних зидова. Такође их је теже конфигурисати и управљати. Међутим, они су ефикаснији у блокирању саобраћаја и могу заштитити више рачунара одједном. Софтверски заштитни зидови су јефтинији и лакши за конфигурисање и управљање. Међутим, они нису толико ефикасни у блокирању саобраћаја и могу заштитити само рачунар на којем су инсталирани.шах на мрежи са фацебоок-ом

Већина корисника рачунара је упозната са термином Ватрени зид . Заштитни зидови су хардверски уређаји или софтвер који надгледају долазне и одлазне везе анализирајући пакетне податке за злонамерно понашање. Као што је наведено у дефиницији, постоје и софтверски и хардверски заштитни зидови. У нашем модерном добу, буквално смо у рату са хакерима, програмерима малвера и вирусима, а безбедност података стално постаје брига број један. Да бисмо заштитили наше рачунаре, користимо безбедносни софтвер као што су АнтиВирус и заштитни зидови - и као што смо управо споменули, постоје две врсте заштитних зидова: Хардверски заштитни зидови и Софтверски заштитни зидови .Хардверски заштитни зид против софтверског заштитног зида

У овом чланку ћемо говорити о разлици између софтверског заштитног зида и хардверског заштитног зида.

рачунарска безбедностХардверски заштитни зид

Хардверски заштитни зидови се најчешће користе у широкопојасним модемима и прва су линија одбране која користи филтрирање пакета. Пре него што Интернет пакет стигне до вашег рачунара, хардверски заштитни зид ће надгледати пакете и проверити одакле долазе. Такође проверава да ли се ИП адреса или заглавље могу веровати. Након ових провера, пакет стиже на ваш рачунар. Блокира све везе које садрже злонамерно понашање, у зависности од тренутне поставке заштитног зида на уређају. Хардверски заштитни зид обично не захтева много конфигурације. Већина правила је уграђена и унапред дефинисана и заснована је на овим уграђеним правилима; Филтрирање пакета је завршено.

О178201093014

како пренети датотеке са рачунара на рачунар помоћу теамвиевер-а

Данашња технологија се толико побољшала да није само традиционално филтрирање пакета. Хардверски заштитни зид има уграђен ИПС/ИПДС ( Системи за спречавање упада ), који је некада био засебан уређај. Али сада су укључени, нудећи нам већу заштиту.Када ИПДС открије злонамерну активност, шаље сигнал, ресетује везу и блокира ИП адресу. Користи анализу протокола засновану на потписима, статистичке аномалије и праћење стања. Можете прочитати више о томе Ево . Али главни недостатак који сам открио је то што дозвољава све одлазне пакете, односно ако је малвер случајно ушао у ваш систем и почео да преноси податке, биће дозвољено осим ако корисник не сазна за то и одлучи да га заустави. Али у већини случајева то се не дешава.

Хардверски заштитни зид је обично погодан за власнике малих или средњих предузећа са 5 или више рачунара или окружењем за сарадњу. Главни разлог је то што постаје исплативо јер ако купите лиценце софтвера за Интернет безбедност/заштитни зид за 10-50 копија и то такође на годишњој основи претплате, то ће коштати много новца, а постављање такође може бити проблем. Корисници ће добити бољу контролу над окружењем. Ако корисник није технички подкован и ненамерно дозволи везу која се понаша као злонамерни софтвер, то може да уништи целу мрежу и угрози безбедност података компаније. Стога, хардверски заштитни зид може бити веома користан у таквим случајевима.

Увек мало ствари које треба узети у обзир пре куповине хардверског заштитног зида. Број корисника на вашој мрежи, број ВПН корисника на вашој мрежи, јер потцењивање овог броја може да исцрпи перформансе вашег уређаја и такође утиче на перформансе ваше интернет везе. Такође се уверите да имате довољно лиценце за повезивање ВПН клијента, као и подршку за ССЛ, ППТП, итд. Чак и ако морате да платите претплату, урадите то – јер претплата значи да добијате најновије дефиниције.

Произвођачи сада укључују Гатеваи антивирус, скенере малвера и филтере садржаја тако да са њима добијате најбољу заштиту. На пример, ЦИСЦО опрема укључује „Цисцо ПротецтЛинк безбедносна решења“ на одабраним уређајима. Он се бави одређеним безбедносним претњама и, као део укупне безбедности, пружа слојеве заштите од различитих претњи.

Постоји много компанија међу којима можете да бирате, као што су ЦИСЦО, СоницВалл, Нетгеар, ПроСафе, Д-Линк итд. Уверите се да имате сертификованог мрежног техничара приликом подешавања или добру техничку подршку јер верујте ми да сте они који ће вам требати приликом подешавања систем.

Софтверски заштитни зид

Сада када знамо како функционишу хардверски заштитни зидови, говорићу мало о софтверским заштитним зидовима. Да будем искрен, софтверским заштитним зидовима није потребно много објашњења јер већина нас зна за то и већ га користи. Као што сам рекао у одељку Хардверски заштитни зид, ако корисник није технички подкован и ако одлучи да дозволи везу која се понаша као злонамерни софтвер, то може да сруши целу мрежу и доведе компанију у опасност са безбедношћу података. Овде долази у обзир софтверски заштитни зид, пошто овде можемо блокирати и долазне и одлазне везе и поставити строга правила како бисмо избегли такве инциденте. Произвођачи заштитног зида непрестано истражују овај проблем и по потреби објављују ажурирања, тако да су шансе да ваш рачунар буде угрожен.

софтвер за мрежну безбедност2 Није лак задатак изабрати комплетно решење за интернет безбедност које је право за вас. Када претражујете по форумима, можете видети бурне расправе у којима сваки учесник брани своје најмилије. Изгубићете се у овој дебати и на крају ћете бити још збуњенији него када сте почели. Правило је да јасно одредите приоритете. Направите листу онога што вам треба. На пример, да ли желите бесплатни заштитни зид или плаћени? Које функције су вам потребне у вашем заштитном зиду, које додатне функције су вам потребне, као што су антиспам, веб заштита, скенер малвера, антивирус итд. Да ли желите да купите Интернет Сецурити Суите? Када се одлучите, упоредите спецификације. Ја, на пример, користим Виндовс заштитни зид. Једини недостатак који сам открио је то што подразумевано дозвољава све одлазне везе. Зато сам користио додатну апликацију под називом Управљање Виндовс заштитним зидом - које можемо да конфигуришемо да блокира све одлазне везе, као и правила прилагођавања за оне које желимо једноставним кликом. Имају и бесплатну верзију и професионалну плаћену верзију, али бесплатна верзија је више него довољна. Управљање Виндовс заштитним зидом и Обавештење о Виндовс заштитном зиду два друга бесплатна софтвера која можете испробати.

како опозвати индексирање

сходно томе Марцус Ј. Ранум рекао: „Компјутерска безбедност није ништа друго до обратити пажњу на детаљ и добар дизајн '. Надам се да ће вам ово помоћи да одлучите који вам је потребан.

Сопхос КСГ Фиревалл Хоме Едитион је софтверски заштитни зид хардверског типа који бисте можда желели да погледате.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Сутра ћемо навести добро бесплатни софтвер треће стране за Виндовс, па останите са нама! Али док разговарамо о овој теми, волели бисмо да чујемо о хардверским заштитним зидовима које бисте желели да препоручите.

Популар Постс