Дарк Веб или Дееп Веб: шта је то и како му приступити?

Dark Web Deep WebНаучите како да приступите Даркнету, Дарк Вебу, Деепнету, Дееп Вебу, Инвисибле Вебу или Хидден Интернету и мере предострожности које треба предузети. Ово се не може постићи са редовним претраживачима.

Дарк Веб, такође познат као Дееп Веб, је колекција неиндексираних веб локација којима се може приступити само помоћу специјализованог софтвера. Помало личи на дивљи запад интернета и дом је разних илегалних активности, укључујући дилање дроге, оружје и дечју порнографију. Упркос његовој неугодној репутацији, постоји низ легитимних употреба за Дарк Веб, као што су новинарство и узбуњивање. То је такође уточиште за оне који желе да остану анонимни на мрежи, јер је органима за спровођење закона веома тешко да прате кориснике. Ако сте заинтересовани за приступ мрачном вебу, мораћете да преузмете специјализовани претраживач као што је Тор. Када инсталирате Тор, можете почети да истражујете многе веб локације које су скривене од површинског веба. Само имајте на уму да можете наићи на неки узнемирујући садржај.Претрага помоћу претраживача као што је Гоогле или Бинг обично враћа неколико милиона страница за сваку унету кључну реч. Можете покушати да процените величину Интернета размишљајући о томе колико би веб локација било када би људи користили кључне речи 'н' за тражење информација. Овај део интернета је само оно што је видљиво. Али на небројеним веб локацијама постоји интернет који је ван домашаја претраживача и нормалног прегледавања. Ово Даркнет, Даркнет, Дееп Веб, Дееп Веб, Инвисибле Веб или Скривени Интернет . Овај чланак објашњава ово и показује вам како да му приступите и које мере предострожности треба да предузмете.Дарк Веб или Дееп Веб

Шта је Деепнет или Дееп Веб

Тако се формирају веб странице које су недоступне конвенционалним претраживачима Деепнет . Ово укључује веб локације чије роботс.ткт конфигурисан тако да их Гоогле и други претраживачи не индексирају на вебу како би их искључили из претрага. То могу бити приватни лични веб-сајтови, интранети итд. Укратко, ово је део Интернета који није индексиран и самим тим није претражив.Шта је даркнет или даркнет

Даркнет то је много више од пуког спречавања претраживача да индексирају. Веб локације на Даркнету су анонимне, што значи да не можете знати ко су власници веб локације када посетите такве Даркнет сајтове. Власници неиндексираних веб локација и даље се могу пронаћи ако се погледа ко је купио име домена, итд. Веб локације на Даркнету су сајтови који користе Тор мрежа (онион рутер) . Основа Тор мреже је да укључи толико чворова да извор не може да прати куда подаци иду или одакле долазе.

Виндовс 10 црни курсор

Даркнет је део Интернета који хостује анонимне веб локације које могу, али не морају да нуде легалан садржај.

Обични прегледачи не могу да отворе Даркнет сајтове чији су домени највишег нивоа .Бели лук јер то нису регуларна имена домена, већ низ насумичних знакова иза којих следи .Бели лук. Ове називе домена креира Онион када хостујете своје анонимне веб локације на мрежи Онион или Тор. Стога ДНС сервери немају појма шта су и добићете грешку „сајт није пронађен“ ако покушате да приступите некој од локација на мрачном вебу. Само Онион сервери знају како да разреше ове називе домена.Биће вам потребан претраживач Тор да бисте видели ове сајтове. Прочитајте наше Преглед прегледача ТОР да сазнате више о рутеру за лук и како он функционише.

Ко користи Дарк Веб или Дееп Веб? Је ли опасно?

То може бити само група пријатеља који разговарају о озбиљним питањима, или нешто опасно као што је убица који нуди своје услуге. То могу бити новинари који желе да раде без одласка у затвор јер говоре истину, или то могу бити људи који продају илегалну дрогу и траву. Постоје узбуњивачи који објављују информације без страха да ће бити ухваћени, а ту су и веб-сајтови који приказују злостављање деце.

Криминалци злоупотребљавају већину мрачног веба. То је зато што нуди скоро потпуну анонимност. Они постоје да продају услуге као што су плаћање за убиство (услуге атентата), сексуални напад свих врста, проститутке, илегални дилери дроге, продавци траве, итд. Због тога се Даркнет сматра опасним.

И често постоје везе које вам не говоре куда воде осим ако им не приступите из поузданих Даркнет директоријума. Постоји шанса да ћете кликнути на везу до неке дискусије и бити одведен на страницу убица. А ако нешто крене наопако, полиција ће вам покуцати на врата.

Зашто власти не могу забранити дарк веб?

ТОР мрежу је првобитно креирала америчка војна база за анонимну комуникацију. Они и даље бацају владине фајлове - затворене за ширу јавност - на мрачну мрежу. Постоје анонимни интранети који чувају ове датотеке и људи који имају лозинке могу приступити тим датотекама. Пошто савезне и друге владе саме користе мрачну мрежу, не сматрају прикладним да кажу ТОР-у да га угаси.

Ово даје слободу деловања криминалцима, новинарима, узбуњивачима и сл. Они могу да креирају и хостују анонимне веб локације које нуде било шта, али се не могу претраживати на обичном вебу (или на обичном вебу јер веб локације никада нису биле индексиране), а обични прегледачи не могу да отворе такве сајтове јер не зависе од конвенционалног ДНС-а сервери. Све у Даркнету/Деепнету .Бели лук домене којима се може приступити само преко ТОР претраживача и још неколико пројеката који могу да користе ТОР мреже. Али најлакши начин да уђете у мрачну мрежу је помоћу ТОР претраживача.

Тим за експлоатацију деце и онлајн заштиту, који је део Националне агенције за борбу против криминала, покушаће да прати нелегалне активности на мрачном вебу на основу пријава или поднетих жалби. Овде можете пријавити алармне инциденте ЦЕОП .

Читати: Шта је децентрализовани интернет.

Како приступити Дарк Веб-у и Дееп Веб-у?

Можете приступите мрачном вебу користећи ТОР претраживач .

Да бисте приступили мрачном вебу, потребне су вам две ствари:

 1. Прегледач који може да реши .Бели лук Веб странице;
 2. УРЛ или директоријум који садржи УРЛ адресе различитих веб локација или класа веб локација тако да знате шта да унесете у траку за адресу прегледача.

Једи неколико депонија који се могу назвати Даркнет директоријумима. Нису сви исправно класификовани може да вас узнемири шаље вас на погрешна места (веб сајтове) када кликнете на везе. Морате бити веома опрезни пре него што кликнете на везе јер вас могу одвести на нежељене странице као што су криминална продаја корова, неке веб локације за одрасле и слично. Мрачна мрежа није безбедно место. Мораш остати анониман када прегледате други сајт, надлежнима ће бити лако да сазнају шта сте посетили. Ваш ИСП зна шта радите на мрежи; он чува дневнике и по потреби може да их преда полицији и другим органима. Ово ствара снажну потребу за анонимношћу. А за анонимно прегледање, нема ништа боље од ТОР претраживач . Постоји још неколико мера предострожности које треба да предузмете да бисте били безбедни. О томе ћемо говорити у наредним одељцима.

Да будем са Онион каталог даркнета ово је најсигурнија опклада. Проверио је УРЛ-ове да види куда воде и класификовао их у складу са тим. Можете приступити Даркнет онион директоријуму на хттп://ам4вухз3зифекз5у.онион/ .

Запамтите да везу можете отворити само са ТОР-ом. Ако користите обичан претраживач, они не могу да реше адресу јер .Бели лук није прави домен и ДНС сервери неће моћи да одреде његову локацију.

Виндовс 7 кодови грешака

ИН ТОР директоријум или библиотека садржи везе класификоване по језику и категоријама онога што представљају. На пример, Маил/СМС, форуми, табле за дискусију, итд. Они су релативно безбеднији од других директоријума, али не можете у потпуности веровати другим депонијама.

Једна таква депонија ввв.тхехидденвики.орг . Сада се главни сајт може отворити у било ком претраживачу, али се везе приказују у директоријуму који се завршава са .Бели лук , што значи да морате да копирате и налепите УРЛ-ове у ТОР претраживач. Овај думп је прилично мали и садржи неколико веза за почетак.

Још неколико веза за почетак:

 • лук.линк
 • тор2веб.орг
 • влиб.орг
 • ицероцкет.цом
 • хсс3уро2хскфогфк.онион.то
 • лоокахеад.сурфвак.цом
 • ДАРПА Мемек
 • фреебасе.цом

Дарк Веб претраживачи

Обични претраживачи вам не могу помоћи да добијете УРЛ-ове веб локација за оно што тражите. можете користити Тор претраживач зове Бакља или Дуцк Дуцк Го'с .Бели лук верзија за претрагу сајта. Имајте на уму да се не треба ослањати на ове резултате претраге јер опис веб странице може показати нешто другачије од онога што заправо јесте. Будите опрезни када кликнете на линкове.

Тамна веб верзија Дуцк Дуцк Го доступна је помоћу ТОР-а на хттп://3г2упл4пк6куфц4м.онион . Он ће ти дати шта год желиш. Опет, везе могу да доведу у заблуду, зато будите опрезни пре него што уђете у дубље области Дарк Веба.

Тор библиотека горе поменуто такође има листа невидљивих претраживача који може претраживати .онион домене и враћати резултате који би вам могли бити корисни. Ако сте нови у мрачном вебу, најбољи начин да почнете је да користите Тор библиотеку за прегледање, пошто су везе тамо проверене на недоследности и нећете бити одведени на опасне и прљаве сајтове.

Како да останете безбедни на Дарк Веб-у или Дееп Веб-у?

Деепнет можда није опасан, али Даркнет може бити. Овде ћу навести неке мере предострожности да останете безбедни на мрачној мрежи. Имајте на уму да док прегледавате мрачни веб, полиција га такође прегледа како би открила ко хостује веб странице и ко све користи посећене криминалне веб странице. Главна ствар коју треба запамтити:

 1. Користите ТАРГЕТ за анонимност (обавезно);
 2. Иако је ТОР већ мало спор јер има н чворова које треба користити, користите ВПН за даљу анонимност;
 3. Онемогућите покретање скрипти у ТОР опцијама (кликните на дугме испред траке за адресу). То је због чињенице да је већина сајтова на мрачном вебу криминалне природе. Ако наиђете на једног од њих, можда ће желети да вас улови. А скрипте креиране помоћу ЈаваСцрипт-а могу бити опасне ако успеју да сачувају нешто на вашем рачунару.
 4. Размислите двапут пре него што кликнете на било коју везу из депонија директоријума, јер везе могу или не морају одговарати ономе на шта се односе. Најбезбеднији Даркнет директоријум је ТОР библиотека и најбоље је почети одатле.
 5. НЕ ПРЕУЗМАЈТЕ НИШТА НА ВАШ РАЧУНАР. Нема БитТоррент-а или преузимања јер они могу да одају вашу праву ИП адресу када се сачувају на вашем рачунару. То би могло значити невоље.

Покушао сам да објасним шта су Даркнет и Деепнет и како им приступити. Чланак није исцрпан. За више информација можете посетити ввв.хидденвики.ор г (без знака 'тхе'). Ввв.хидденвики.орг је само е-књига која вам даје више знања (мало надувеног да би изгледало сензационално) о Даркнету/Деепнету.

Чувај се !

туторијал за песковник
Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Коментари? Питања?

Популар Постс