Шта је и како избрисати фасциклу МоунтУУП у оперативном систему Виндовс 11/10

Cto Takoe I Kak Udalit Papku Mountuup V Windows 11 10недефинисан

Фасцикла МоунтУУП је привремена фасцикла коју користи Виндовс 10 за чување ажурирања. Налази се у фасцикли Ц:ВиндовсВинСкС. Ако нисте упознати са овом фасциклом, вероватно је најбоље да је оставите на миру. Међутим, ако вам је пријатно да радите са датотекама и фасциклама у оперативном систему Виндовс, можете безбедно да избришете фасциклу МоунтУУП. Да бисте избрисали фасциклу МоунтУУП, прво отворите Филе Екплорер. То можете учинити притиском на тастер Виндовс + Е на тастатури. Затим идите до директоријума Ц:ВиндовсВинСкС. Кликните десним тастером миша на фасциклу МоунтУУП и изаберите Делете. Потврдите брисање кликом на Да. Фолдер МоунтУУП ће бити поново креиран следећи пут када инсталирате ажурирање за Виндовс 10. Дакле, ако га избришете, а затим покушате да инсталирате ажурирање, можда ћете видети поруку о грешци. Да бисте то избегли, можете једноставно креирати нову фасциклу под називом МоунтУУП у фасцикли Ц:ВиндовсВинСкС.У својој потрази да очистите или ослободите простор на диску на рачунару са оперативним системом Виндовс 11 или Виндовс 10 да бисте ослободили простор за складиштење, можда ћете наићи на МоунтУУП фолдер који заузима значајну количину простора на диску. У овом посту демистификујемо ову фасциклу и такође пружамо начине за њено брисање.Шта је и како избрисати фасциклу МоунтУУП

Шта је фасцикла МоунтУУП?

Фолдер МоунтУУП се креира након преузимања и монтирања Инсидер Превиев Буилд-а за Виндовс. Инсајдерске верзије користе УУП технологију за преузимање нових верзија на ваш уређај, које се обично објављују сваке недеље. УУП технологија вам омогућава да преузмете само оне компоненте које су ажуриране у најновијој верзији како бисте смањили величину преузимања. Фасцикла понекад заузима 8-15 ГБ простора на диску. Било је случајева да је овај фолдер ненормално порастао (више од 100 ГБ) због неуспешног преузимања.Како избрисати фасциклу МоунтУУП у оперативном систему Виндовс 11/10

Не препоручује се, али нема штете и потпуно је безбедно избрисати ову фасциклу. Међутим, фасцикла ће бити аутоматски поново креирана када следећа верзија буде доступна за ваш уређај. Не можете да обришете ову фасциклу са свог система на уобичајен начин, јер припада посебној категорији заштићених фасцикли. Дакле, ако требате да избришете фасциклу на свом Виндовс 11/10 уређају, можете користити било који од метода наведених у наставку.

 1. Избришите фасциклу преко командне линије у напредним опцијама покретања
 2. Покрените ДИСМ команду
 3. Избришите фасциклу у безбедном режиму или чистом покретању
 4. Добијте власништво над фасциклом
 5. Користите софтвер за брисање датотека

Погледајмо кратак опис горе наведених метода.

1] Избришите фасциклу преко командне линије у напредним опцијама покретања.

Додатне опције командне линијеПошто ће Виндовс монтирати датотеке ускладиштене у фасцикли МоунтУУП након што се рачунар покрене на радну површину, овај метод захтева од вас да покренете напредне опције покретања, а затим отворите командну линију и избришете фасциклу. Да бисте довршили овај задатак, следите ове кораке:

робоцопи гуи виндовс 10
 • Одјавите се из Виндовс-а.
 • На екрану за пријаву притисните и држите дугме Схифт тастер и изаберите поново покренути .
 • На екрану Напредне опције покретања изаберите Напредне опције.
 • Изабери Решавање проблема.
 • На екрану Напредне опције изаберите Командна линија .
 • У ЦМД промпту унесите команде испод једну по једну и притисните Ентер да бисте пронашли диск јединицу која садржи фасциклу МоунтУУП. То је зато што слово диск јединице које ћете видети овде није исто као слово диск јединице које ћете видети у Филе Екплорер-у.
|_+_|

Када одредите слово диск јединице која садржи фасциклу, откуцајте наредбу испод и притисните Ентер да бисте натерали систем да избрише фасциклу МоунтУУП.

БА445Ф10Ф50173580А2005669ЕА3Е664Ф68Е9Е28
 • Сачекајте да се команда заврши
 • Изађите из командне линије.
 • Поново покрените рачунар.

читати : Како заштитити датотеке или фасцикле од случајног брисања у Виндовс-у

2] Покрените команду ДИСМ

Можда нећете моћи да избришете фасциклу МоунтУУП јер садржи .вим или .вхд датотеку монтирану на ваш рачунар. Овај метод захтева покретање команде ДИСМ (Деплоимент Имаге Сервицинг анд Манагемент) за демонтажу и чишћење било које ВИМ слике која је тренутно монтирана на вашем систему. Да бисте довршили овај задатак, следите ове кораке:

 • Притисните Виндовс тастер + Р да бисте отворили дијалог Покрени.
 • У дијалогу Покрени откуцајте тим а затим кликните ЦТРЛ+СХИФТ+ЕНТЕР да бисте отворили командну линију у администраторском/повишеном режиму.
 • У прозору командне линије копирајте и налепите наредбу испод и притисните Ентер да бисте пронашли монтирану слику.
|_+_|

Затим покрените било коју од наредби у наставку са одговарајућим словом диск јединице монтиране слике.

|_+_||_+_|
 • Након извршења команде, изађите из ЦМД промпта.

Фасцикла би сада требала бити празна на вашем диску тако да можете нормално да је избришете.

3] Избришите фасциклу у безбедном режиму или очистите стање покретања

Омогући безбедан режим

Овај метод захтева да се покренете у безбедном режиму без умрежавања, а затим избришете фасциклу у нормалном режиму како бисте спречили компоненту Виндовс Упдате да користи датотеке у фасцикли МоунтУУП. Такође можете покушати да извршите чисто покретање и затим видите да ли можете да избришете фасциклу у том стању система.

4] Преузмите власништво над фасциклом

Због ограничења дозвола за фасцикле, када покушате да избришете фасциклу МоунтУУП, можда ћете добити следећу поруку;

Потребна вам је дозвола ТрустедИнсталлер-а да бисте извршили измене у овој фасцикли.

У овом случају, можете преузети власништво над фасциклом, а затим наставити са брисањем фасцикле нормално.

читати : Вратите ТрустедИнсталлер као власника и подразумеване дозволе

5] Користите софтвер за брисање датотека

Бесплатно откључавање фајлова

Још један одржив метод који можете применити да бисте успешно избрисали фасциклу МоунтУУП на свом Виндовс 11/10 уређају је једноставно коришћење софтвера треће стране као што је Фрее Филе Унлоцк да бисте уклонили закључане датотеке и фасцикле које се не могу уклонити.

Надам се да ће вам овај пост бити од помоћи!

Повезани пост П: Шта је скривена фасцикла ВиндовсАппс и зашто не могу да јој приступим?

Како присилно избрисати фасциклу која се неће избрисати?

Ако је проблем повезан са корпом за отпатке, можете изабрати циљну датотеку или фасциклу и кликнути Схифт + Делете пречицу на тастатури да бисте је трајно уклонили. Тако ћете заобићи корпу.

Како избрисати оштећену фасциклу?

Ако на рачунару са оперативним системом Виндовс 11/10 откријете да је ваша фасцикла оштећена, нечитљива или оштећена, можете да је избришете тако што ћете изабрати фасциклу, а затим тапнути на икону Избриши тастер на тастатури или притисните Схифт+Делете тастера или превлачењем фасцикле у смеће.

цртати на екрану

Како присилно избрисати фасциклу у оперативном систему Виндовс 11?

Можете насилно избрисати фасциклу у безбедном режиму. Да бисте користили овај метод, прво покрените рачунар са оперативним системом Виндовс 11/10 у безбедном режиму користећи наш водич. Након што уђете у безбедан режим, покрените Филе Екплорер и пронађите фасциклу коју желите да избришете. Затим кликните десним тастером миша на ту фасциклу и изаберите Избриши .

Како да трајно избришете датотеке које се стално враћају?

Да бисте трајно избрисали датотеке које се поново појављују на рачунару, покушајте следеће кораке:

 • Поправите покварена колица.
 • Уклоните складиште у облаку треће стране или онемогућите синхронизацију у облаку.
 • Укључите Забрани роминг профиле.
 • Брисање датотека помоћу специјализованог софтвера.

Зашто се избрисане датотеке поново појављују на мојој радној површини?

Ваше датотеке се могу наставити враћати на ваш рачунар јер се могу синхронизовати са складишта у облаку. Да бисте били сигурни да је проблем решен на вашем рачунару, потребно је да деинсталирате програм или онемогућите синхронизацију складиштења у облаку.

Популар Постс