Промените осетљивост на Ви-Фи роминг да бисте побољшали Ви-Фи пријем и перформансе

Change Wifi Roaming Sensitivity Improve Wi Fi Reception PerformanceАко имате лош Ви-Фи пријем, можете да промените осетљивост или агресивност Ви-Фи роминга у оперативном систему Виндовс 10 да бисте побољшали Ви-Фи пријем и перформансе.

Ако сте ИТ стручњак, онда знате да је један од најбољих начина да побољшате Ви-Фи перформансе да промените осетљивост Ви-Фи роминга. На тај начин можете осигурати да ваши уређаји могу да се повежу на најјачи доступни сигнал, што може да направи велику разлику у погледу брзине и поузданости.Наравно, промена осетљивости Ви-Фи роминга није увек једноставан процес. У зависности од вашег рутера и подешавања ваше мреже, можда ћете морати да направите неколико промена да би ствари функционисале како треба.Али ако сте вољни да уложите напор, промена осетљивости на Ви-Фи роминг може бити одличан начин да побољшате своје Ви-Фи перформансе. Ево погледа како се то ради.

Прво, мораћете да се пријавите на веб интерфејс вашег рутера. Ово се обично ради тако што се у траку за адресу вашег веб претраживача унесе хттп://192.168.1.1. Када се пријавите, потражите одељак под називом „Бежичне мреже“ или „Бежичне мреже“.Када пронађете прави одељак, потражите поставку под називом „Осетљивост роминга“ или нешто слично. Тачан назив поставке може се разликовати у зависности од вашег рутера, али би требало да буде прилично лако пронаћи.

повишени прозори командне линије 10

Када пронађете поставку, промените је у „Висока“ или „Средња“. Ово ће рећи вашем рутеру да тражи јаче сигнале када покушава да се повеже на Ви-Фи мрежу. Након што извршите промену, сачувајте подешавања и поново покрените рутер.

Након што се ваш рутер поново покрене, покушајте да се повежете на Ви-Фи мрежу и видите да ли има побољшања у перформансама. Ако не, можда ћете морати да експериментишете са различитим подешавањима док не пронађете нешто што вам одговара.Промена осетљивости Ви-Фи роминга је само једна од многих ствари које можете да урадите да побољшате Ви-Фи перформансе. Ако и даље имате проблема, постоји много других ствари које можете испробати. Али ако сте вољни да уложите мало труда, промена осетљивости Ви-Фи роминга је одлично место за почетак.

Ако желите да побољшате Ви-Фи пријем и перформансе на свом Виндовс рачунару, можда бисте желели да размислите о промени Ви-Фи осетљивост у ромингу или агресивност. Осетљивост роминга је брзина којом ваш уређај бира и пребацује се на најближу доступну приступну тачку, нудећи најбољи сигнал. Зависи од јачине и квалитета сигнала, а не од удаљености до Ви-Фи тачке.

Интел производи користе тај термин Роаминг агресивност , док Ралинк и неки други користе Осетљивост на роминг . Али у основи они значе исту ствар.

Ако примите лоше перформансе ВиФи-ја морате да конфигуришете свој бежични мрежни адаптер да користи поставку „Максималне перформансе“. Такође можете покушати да ажурирате управљачке програме мрежног адаптера на најновију верзију и видите да ли вам то помаже. Ови савети повећати брзину и покривеност ВиФи мреже И како побољшати сигнал бежичне мреже такође вам могу помоћи.

Осетљивост или агресивност ВиФи роминга

Ако имате лош Ви-Фи пријем, такође можете променити осетљивост или агресивност Ви-Фи роминга да бисте побољшали Ви-Фи пријем и перформансе и видели да ли то ради за вас.

Да бисте подесили осетљивост Ви-Фи роминга, Виндовс 10 , отворите ВинКс мени тако што ћете кликнути десним тастером миша на Старт и изабрати Менаџер уређаја .

мицрософт фикит 50410

Осетљивост или агресивност ВиФи роминга

Проширите Мрежни адаптери и идентификујте свој Ви-Фи или бежични уређај. Двапут кликните на унос да бисте отворили прозор са својствима.

Сада на картици Напредно, померајте надоле листу својстава док не видите Роаминг агресивност или Осетљивост на роминг .

искључивање хрома након преузимања

Следећи испод Значење у падајућој листи видећете следеће опције:

  1. Најнижи: Ваш уређај се неће померити.
  2. Средње-ниско: Роаминг је дозвољен.
  3. Средњи: Ово је баланс између роминга и перформанси.
  4. Средње-високо: Лутајте чешће.
  5. Највиша: Уређај континуирано прати квалитет Ви-Фи мреже. Ако дође до било каквог погоршања, покушава да пронађе бољу приступну тачку и пређе на њу.

Изабери средње висине или Високо . да побољшате Ви-Фи перформансе.

Кликните на ОК и изађите.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Јавите нам ако је ово важно.

Популар Постс