Промените датум креирања временске ознаке на датотеци помоћу НевФилеТиме за Виндовс 10

Change Date Created Timestamp File Using Newfiletime

Научите како да промените датум временске ознаке за датотеку у Виндовс-у користећи НевФилеТиме. Можете променити датум креирања, време последњег приступа и последње измене.

Као ИТ стручњак, често ме питају како да променим датум креирања временске ознаке на датотеци. Виндовс 10 има уграђену алатку под називом НевФилеТиме која вам омогућава да лако промените временску ознаку на датотеци.Ево како да користите НевФилеТиме да промените временску ознаку на датотеци:  1. Отворите програм НевФилеТиме.
  2. Кликните на дугме 'Изабери датотеке'.
  3. Изаберите датотеку на којој желите да промените временску ознаку.
  4. Кликните на дугме 'Промени време'.
  5. Изаберите нову временску ознаку коју желите да користите.
  6. Кликните на дугме 'Примени'.

То је све! НевФилеТиме је заиста згодан алат који може бити од користи када треба да промените временску ознаку на датотеци.Све датотеке на нашим рачунарима имају неку врсту временске ознаке. Временске ознаке садрже неке важне информације, на пример када је датотека креирана и када јој је последњи пут приступљено или измењено. Ове временске ознаке се аутоматски ажурирају док обично користимо и отварамо ове датотеке. Можда постоји неколико сценарија у којима бисте желели да промените ове временске ознаке без отварања или мењања датотеке. Можда желите да датотека изгледа неколико дана млађе или старије. Ово је лако урадити помоћу бесплатног алата под називом НевФилеТиме .

НевФилеТиме за Виндовс ПЦ

НевФилеТиме је бесплатан Виндовс програм који вам омогућава да промените временске ознаке било које датотеке у оперативном систему Виндовс. Можете променити све врсте временских ознака, укључујући време последњег приступа, време последње измене и време креирања.

Како променити датум креирања временске ознаке у датотециКако променити датум креирања временске ознаке у датотеци

Алат је прилично једноставан за коришћење и има много интуитивних функција. НевФилеТиме је пакетни алат што значи да можете покренути овај алат на више датотека и фасцикли у једном потезу. Све што треба да урадите је да превучете и отпустите све датотеке и фасцикле за које желите да промените временске ознаке. Такође можете укључити подфолдере и подфајлове ако желите да покренете ову алатку на свим датотекама и фасциклама унутар главне фасцикле.

Када завршите са додавањем датотека, можете да пређете на промену њихових временских ознака. Такође можете погледати постојеће временске ознаке датотеке кликом на њу. Постоје три начина да промените временске ознаке, о чему ћемо говорити у наставку.

Одредити време

Овај режим ће вам омогућити да подесите тачан датум и време за изабране датотеке. Можете користити поља за потврду да бисте означили које информације желите да промените. Можете променити само време и задржати датум, или обрнуто. Такође, можете потпуно да искључите било коју временску ознаку која се не подудара са датумом измене, датумом креирања и датумом приступа. Овај режим је идеалан ако желите да одредите тачан датум за изабране датотеке.

бити старији

У режиму Будите старији, ваше датотеке изгледају старије. Под старијим овде подразумевамо да ће алатка учинити да ваша датотека изгледа као да је креирана/отворена/измењена неколико дана пре стварног датума. Овај режим је савршен ако желите да кажете да сам урадио свој посао на време, можете проверити временске ознаке. Као и код режима Подешавање времена, можете користити поља за потврду да изаберете све информације које желите да промените.

бити млађи

Овај режим ради супротно од режима 'Остари'. Ово ће учинити да ваша датотека изгледа мало младо ако додате неколико дана стварном датуму. Овај режим је идеалан када желите да кажете да је посао обављен касније него што је урађен.

Дакле, ово су били режими које НевФилеТиме може да понуди. Када изаберете одговарајући режим, можете кликнути на датотеку да бисте видели нове временске ознаке које ће бити примењене. Такође можете да упоредите нове и старе временске ознаке.

Последњи корак који сада треба да урадите је да ударите Одредити време дугме и временске ознаке ће бити ажуриране. Такође можете извести резултате као текстуалне датотеке, а иста датотека се може користити за касније увоз.

површина про 4 скакање мишем
Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

НевФилеТиме је одличан услужни програм за брзо групно ажурирање временских ознака различитих датотека. Не морате да отварате датотеку нити да захтевате други софтвер да бисте видели/уредили датотеку. НевФилеТиме ради са било којом датотеком и брзо обавља посао. Кликните Ево преузимање НевФилеТиме.

Популар Постс