Анализирајте и оптимизујте ТЦП/ИП помоћу ТЦП Оптимизер-а за Виндовс ПЦ

Analyze Optimize Tcp Ip With Tcp OptimizerИако Виндовс 10 долази са аутоматским подешавањем ТЦП-а, можете користити ТЦП оптимизатор да бисте га додатно оптимизовали. Овај бесплатни софтвер вам омогућава да анализирате и оптимизујете ТЦП/ИП за максималне перформансе.

Као ИТ стручњак, често анализирам и оптимизујем ТЦП/ИП помоћу ТЦП Оптимизер-а за Виндовс ПЦ. Овај алат је неопходан за несметано и ефикасно функционисање мог рачунара. Оптимизацијом ТЦП/ИП-а могу побољшати перформансе свог рачунара и одржати га у најбољем реду.ТЦП је де фацто транспортни протокол на Интернету. Омогућава слање и примање информација преко Интернета за било коју врсту садржаја. Свуда је. Када учитате веб локацију, пошаљите е-пошту или погледате ИоуТубе филм. Данас је то један од главних протокола Интернет Протоцол (ИП). Такође је одговоран за управљање подацима који се шаљу тако да нигде нема преоптерећења. Међутим, ТЦП/ИП се може још више оптимизовати. У овом посту ћемо објаснити како анализирати и оптимизовати ТЦП/ИП користећи ТЦП оптимизатор . Ово је софтвер који може да оптимизује ТЦП/ИП.Анализирајте и оптимизујте ТЦП/ИП помоћу ТЦП Оптимизер-а

Постоје два дела. Први је анализа, а други оптимизација. Можете анализирати тако што ћете посетити овај линк на њиховој веб страници. Анализа приказује гомилу порука које можда не разумете у потпуности, осим исечака и исечака. Основна идеја, коју је лако разумети, је неколико ТЦП подешавања која се могу променити тако да се може послати више података. Подразумевана подешавања ограничавају количину података. Добићете детаљне информације о МТУ, МСС, РВИН итд. Требало би да обратите пажњу да видите да ли постоји нешто што вас подстиче да промените вредности и оптимизује ТЦП.

Добио сам следеће поруке: • МТУ је оптимизован за ПППоЕ ДСЛ широкопојасни приступ. Ако не, размислите о повећању МТУ-а на 1500 за оптималну пропусност.
 • МСС је оптимизован за ПППоЕ ДСЛ широкопојасни приступ. Ако не, размислите о повећању МТУ вредности.
 • РВИН није у потпуности оптимизован. ИН унсцалед Вредност РВИН је нижа него што би требало да буде. Можда ћете желети да користите једну од вредности РВИН препоручених у наставку.

Оставите ову страницу отвореном јер ће вам требати да оптимизујете ТЦП на рачунару помоћу њиховог софтвера.

Како оптимизовати ТЦП/ИП

ТЦП Оптимизер је преносиви софтвер који се не мења много на мрежном слоју и не мења много у подешавањима регистратора. Најбољи део је што је ово преносива апликација веома мале величине. Предлажем да задржите копију у пријемном сандучету. Једном када преузмете одавде је , покрените га као администратор.

 • Када се покрене, извршиће низ команди које ће му помоћи да добије подешавања на вашем рачунару.
 • Прва ствар коју треба да урадите је да изаберете исправну брзину интернета помоћу клизача у софтверу.
 • Затим погледајте анализу коју сте добили изнад и видите које вредности можете променити. Ако вам је непријатно, можете прескочити.
 • Постоје четири опције:
  • Подразумевано - изаберите ово кад год желите да се вратите на оригинална подешавања.
  • Цуррент - Тренутна подешавања
  • Оптимално је најсигурнији начин да дозволите софтверу да изабере најбоље за вас.
  • Прилагођено - користите ово ако то јасно знате. У мом случају, променио сам МТУ вредност на 1500 и такође оптимизовао РВН вредност.

За оне који се питају како бира оптимална подешавања, то је због напредног алгоритма у софтверу. У зависности од рачунара до рачунара и мреже, проналази најбоље ТЦП поставке за вашу конкретну брзину везе.За оне који су технички упућени, он конфигурише ТЦП/ИП поставке као што су МТУ, РВИН, па чак и напредна подешавања као што су КоС и ТоС/Диффсерв приоритет. Иако је апликација првенствено дизајнирана за широкопојасну везу, можете је користити са било којом везом.

Карактеристике ТЦП оптимизатора:

 • Ако имате више мрежних адаптера на рачунару, можете оптимизовати сваки од њих.
 • Ресторе / Бацкуп подешавања.
 • Директна опција за ресетовање ТЦП/ИП-а и ВИНСОЦК-а.
 • У прилагођеној опцији можете да изаберете различите типове оптимизације, укључујући онемогућену, строго ограничену, нормалну, ограничену и експерименталну.
 • Увек можете да се вратите на подразумевана подешавања оперативног система Виндовс.
 • Проверите МТУ / кашњење.

Након примене нових подешавања, од вас ће се тражити да поново покренете рачунар за најбоље резултате. Увек предлажем да пратите своје перформансе на мрежи и да се уверите да ће или остати исти или се побољшати. Ако дође до проблема, изаберите да се вратите на подразумеване поставке оперативног система Виндовс.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Занимљива чињеница - Виндовс долази са Функција аутоматског подешавања који је први пут објављен уз Виндовс Виста. Доступан је у оперативном систему Виндовс 10 и многи га људи искључују због неких проблема. Главни разлог да га искључите је када користите стари рутер и аутоконфигурација није погодна за њега.

Популар Постс