Шта је ДНГ датотека? Како то уредити на Виндовс рачунару?

Sta Je Dng Datoteka Kako To Urediti Na Vindovs RacunaruУ овом посту ћемо разговарати о формату ДНГ датотеке и показати вам како можете да уређујете ДНГ датотеке на рачунару са оперативним системом Виндовс 11/10.Шта је ДНГ датотека?

А ДНГ фајл, акроним за Дигитал Негативе , је врста формата необрађене слике коју је развио Адобе Системс. Похрањује необрађене слике снимљене дигиталним фотоапаратима. ДНС датотеке се састоје од необрађених података сензора које је ухватио сензор слике камере, као и информација о метаподацима, укључујући подешавања камере, специфичности сочива, итд. Такође укључује опционе ЈПЕГ прегледе.

Виндовс Медиа Плаиер наишао је на проблем током нарезивања датотеке на диск

Примарна предност ДНГ формата датотеке је та што није везан ни за једног произвођача фотоапарата. Још једна предност је што је свестран и што има бољу компатибилност од других формата необрађених слика у различитим софтверским апликацијама и платформама.Пошто ДНГ датотеке садрже детаљне метаподатке, то омогућава фотографима да задрже битне информације о својим сликама. Осим тога, такође подржава дугорочно очување и архивирање необрађених података о слици и ублажава бриге повезане са власничким форматима датотека.

Можете ли да измените ДНГ датотеку?

Да, можете уређивати ДНГ датотеку. Да бисте то урадили, можете користити онлајн алат или апликацију треће стране. Можете користити софтвер као што је Фотор, ИрфанВиев, итд. да бисте модификовали ДНГ слике. Можете пронаћи још неке алтернативне ДНГ уређиваче у овом посту испод. Дакле, одјава.

Како уредити ДНГ датотеку на Виндовс 11/10?

Да бисте уредили ДНГ датотеку на Виндовс-у, потребан вам је уређивач слика који подржава ДНГ формат као улаз. Ево неколико бесплатних ДНГ уређивача које можете користити за модификацију ДНГ слика на Виндовс-у:  1. Абле РАВер
  2. ПхотоКит

1] Способан РАВер

  уреди ДНГ датотеку

Абле РАВер је бесплатни уређивач необрађених слика за Виндовс. Омогућава вам да уређујете ДНГ као и друге необрађене датотеке слика.

Да бисте га користили, преузмите га одавде а затим га инсталирајте на рачунар. Након тога, отворите апликацију и отворите изворну ДНГ датотеку користећи свој уграђени претраживач датотека из окна са леве стране. Отвориће се и приказати слику коју сада можете уређивати према вашим захтевима.

Пружа следеће функције за уређивање ДНГ слике:

  • Цолор Адјуст; измените профил боја слике.
  • Ефекти; примените ефекте и филтере попут ротирања, промене величине, меке сенке итд.
  • Примените негативан ефекат на слику.

Док мењате слику, можете видети и њен преглед.

Када завршите, можете да сачувате слику у ПНГ, ГИФ, ЈПЕГ, ТГА, БМП и другим форматима слика. За то користите опцију Датотека > Сачувај као.

Читати: Шта је АРВ датотека? Како погледати АРВ датотеку у Виндовс-у ?

није успео да отвори објекат смерница групе на овом рачунару

2] ПхотоКит

ПхотоКит је бесплатни онлајн уређивач ДНГ и других сирових слика. Можете га отворити у веб прегледачу и отпремити изворну ДНГ датотеку. Након тога, нуди широк број функција за уређивање слика које можете користити. Да споменемо неке, нуди алате као што су изглађивање, експозиција, јасноћа, различити ефекти и још много тога. Можете такође цртати слику . Такође нуди неке функције за уређивање које покреће АИ.

Када уредите слику, можете је сачувати у ЈПЕГ, ПНГ, ВебП или АВИФ формату.

Можете пробати овде .

Сада прочитајте: Најбољи бесплатни софтвер Рав Имаге Цонвертер и онлајн алати .

Надам се да ово помаже!

приказ хватање не ради обс

Који програм ће отворити ДНГ датотеку?

Постоји више бесплатних прегледача ДНГ датотека које можете користити за отварање и преглед ДНГ слика на рачунару. ФастСтоне Имаге Виевер, КснВиев, ИрфанВиев и Цхасис Драв ИЕС су неки добри прегледачи слика који такође подржавају ДНГ слике.

  уреди ДНГ датотеку
Популар Постс