Систем не може да контактира контролор домена да би сервисирао захтев за аутентификацију.

Sisteme Ne Udaetsa Svazat Sa S Kontrollerom Domena Dla Obsluzivania Zaprosa Autentifikaciiнедефинисан

Систем не може да контактира контролор домена да би сервисирао захтев за аутентификацију. Ово је уобичајена грешка која може бити узрокована бројним стварима. Прво, уверите се да је контролер домена онлајн и да можете да га пингујете. Ако не можете, онда је проблем највероватније у контролеру домена. Затим проверите ДНС подешавања на контролеру домена. Уверите се да је ДНС сервер подешен на исправну адресу. Ако није, онда ћете морати да га промените. На крају, проверите статус Керберос услуге на контролеру домена. Ако не ради, мораћете да га покренете. Ако и даље не можете да решите проблем, мораћете да контактирате своју ИТ подршку.Када се пријавите на рачунар прикључен на Виндовс 11/10 домен и покушате да се повежете на већ мапирану диск јединицу или вишеструке клијентске радне станице, не успева да се правилно аутентификује на серверу и не успе са поруком о грешци Систем не може да контактира контролор домена да би сервисирао захтев за аутентификацију. , онда је овај пост намењен да вам помогне да решите проблем.Систем не може да контактира контролор домена да би сервисирао захтев за аутентификацију.

Систем не може да контактира контролор домена да би сервисирао захтев за аутентификацију. Покушајте поново касније.Ова порука о грешци обично указује на то да клијентске машине не могу да се повежу са контролером домена ради провере аутентичности и скоро увек указује на нетачне ДНС поставке (ДХЦП погрешна конфигурација или статичка подешавања, тј. мешање ДЦ и не-ДЦ ДНС адреса). ДЦ) или проблеми са рутирањем. Ово се обично може повезати са следећим:

историја Мицрософт Оффицеа
 • Контролер домена је ван мреже због одржавања или нестанка струје.
 • Проблеми са мрежом ако клијентски уређај није исправно конфигурисан да комуницира са контролером домена или ако мрежа има проблема.
 • Проблеми са хост сервером ако је контролер домена виртуелна машина.

Систем не може да контактира контролор домена да би сервисирао захтев за аутентификацију.

Ако примите поруку Систем не може да контактира контролор домена да би сервисирао захтев за аутентификацију. ИН Унесите мрежне акредитиве дијалогу када покушавате да повежете или потврдите аутентичност клијентског рачунара са рачунаром са Виндовс сервером, следећи предлози могу вам помоћи да решите проблем мрежне потврде идентитета.

 1. Ресетујте ДНС
 2. Прекините везу и поново повежите клијентску машину са доменом
 3. Додатно решавање проблема

Хајде да видимо како се ови наведени предлози примењују на решавање проблема.читати : Дошло је до грешке у аутентификацији (Код: 0к800706бе)

1] Испразните ДНС

Ресетујте ДНС

Ако Систем не може да контактира контролор домена да би сервисирао захтев за аутентификацију. дође до грешке, прво можете да испразните ДНС са серверских и клијентских машина, а затим поново покренете услугу ДНС сервера. Након тога, можете проверити евиденцију догађаја и уверити се да ниједан догађај није забележен.

копирање и лепљење не ради

читати : Ваш ДНС сервер можда није доступан у оперативном систему Виндовс 11/10

2] Прекините везу и поново повежите клијентски рачунар са доменом.

Прекините везу и поново повежите клијентску машину са доменом

Можда постоји неколико разлога зашто неке машине не успевају да се аутентификују. Ово може бити због истека АД токена у време када аутентификација није успела. Ово решење једноставно захтева да одвојите и затим поново прикључите погођене клијентске машине на . Дакле, ово подразумева стављање клијентских машина у радну групу и поновно покретање, затим уклањање машина из АД и њихово поновно регистровање у домену. Као што је објављено, након уклањања машине са домена, ресетовања рачуна рачунара на АД и покушаја да се поново придружите машини, можда ћете добити следећу поруку о грешци:

Није могуће контактирати Ацтиве Дирецтори Домаин Цонтроллер (АД ДЦ) за домен.

У овом случају, ако можете успешно да пингујете контролер домена, али не можете да се повежете са рачунаром, можете погледати препоруке дате у овом водичу да бисте решили проблем.

читати : Како избрисати профил домена у Виндовс-у

3] Додатне методе за решавање проблема

 • Ако наиђете на овај проблем након буђења из стања спавања, проверите статус мрежне везе тако што ћете прећи курсором преко иконе мреже у системској палети ако опис алата који се појави не садржи име вашег домена које узрокује грешку. У овом случају, можете да онемогућите и поново омогућите мрежни адаптер у Управљачу уређајима или да га онемогућите, а затим поново прикључите (након 10 секунди) кабл за напајање.
 • Из овог или оног разлога, Виндовс је можда променио профил Нетворк Дисцовери или Схаринг. У овом случају, можда ћете морати да одете на подешавања мреже и промените на ДОМАИН са Јавно и обезбедити видљивост за аутомобиле итд.
 • Покушајте да пингујете сервер саИме рачунараи видите да ли се резултат враћа са ИПв6. Ако је тако, онда је вероватно да ИПв4 може бити потиснут, и тоМоже довести допроблем. У овом случају, можете покушати да онемогућите ИПв6 и наставите са ИПв4 и видите да ли то помаже.
 • Привремено онемогућите сигурносни софтвер као што је антивирус или заштитни зид (посебно трећих страна) на вашем систему. Такође, ако имате инсталиран и покренут ВПН софтвер, погледајте да ли вам онемогућавање или онемогућавање услуге помаже у овом случају.
 • Уверите се да је ДНС на вашем контролеру домена подешен на _мсдцс.домаин.цом зона за претрагу унапред и попуњена разним СРВ записима. Трцати дцдиаг /е /и /ц на једном од ваших контролера домена, проверите излаз за проблеме са ДНС-ом који би могли бити пријављени. Спроведени тестови дцдиаг омогућите здравствене провере да бисте били сигурни _мсдцс садржи тачно тачна подешавања за домен. Ако не, обавестиће вас шта недостаје да бисте могли да предузмете неопходне мере.

Надам се да ово помаже!

Сада прочитајте : Наведени домен или не постоји или се не може контактирати

Како решити проблеме са АД аутентификацијом?

Ако имате проблема са АД аутентификацијом, можете да урадите следеће као део процеса решавања проблема са Ацтиве Дирецтори-ом:

 • Покрените дијагностику на контролерима домена.
 • Проверите ДНС за знакове проблема.
 • Покрените Керберос проверу.
 • Истражите контролере домена.

Ацтиве Дирецтори користи Керберос за аутентификацију комуникације унутар домена. Стога ваш АД сервер такође мора да прихвати ову врсту аутентификације. Ако Керберос престане да ради, процес аутентификације се прекида.

Како присилити аутентификацију контролера домена?

Да бисте натерали клијента да провери своју пријаву на одређеном контролеру домена, урадите следеће:

Оутлоок мора бити на мрежи или повезан да би довршио ову радњу
 • Отворите уређивач регистра.
 • Пратите пут испод:
|_+_|
 • Креирај Нова > двострука реч вредност са именом Тип чвора и притисните ЕНТЕР.
 • Двапут кликните на нову вредност и подесите је на 4 (ово поставља мрежу на М-режим/мешано, што значи да ће емитовати пре него што затражи резолуцију сервера имена). Подразумевана вредност система је 1 ако није конфигурисан ниједан ВИНС сервер (Б-чвор/емитовање), или 8 ако је конфигурисан бар један ВИНС сервер (прво разрешење имена Х-чвора/упита, а затим емитовање).
 • Следеће креирање (ако не постоји) Нова > двострука реч Са именом ЕнаблеЛМХОСТС вредност и подесите њену вредност на 1.
 • Затворите уређивач регистра.
 • Поново покрените своју машину.

читати : Како онемогућити НТЛМ аутентификацију на Виндовс домену.

Популар Постс