Ралинк Линук клијент се појављује на Виндовс мрежи

Ralink Linux Client Showing Up Windows NetworkПонекад се међу списком система повезаних на рачунарску мрежу налази сувишна икона под називом РалинкЛинукЦлиент. Ево свега о овом проблему „Ралинк Линук клијент који се појављује на Виндовс мрежи“ и како му приступити.

Као ИТ стручњак, увек сам у потрази за новим хардвером и софтвером који могу да ми олакшају посао. Недавно сам наишао на новог клијента за Ралинк Линук који се појављује на Виндовс мрежама. Овај нови клијент је одличан додатак сваком ИТ комплету алата, јер омогућава лако управљање Ралинк Линук уређајима на Виндовс мрежама. Клијент је једноставан за инсталирање и коришћење, а пружа велику флексибилност и функционалност. Све у свему, веома сам импресиониран овим новим клијентом за Ралинк Линук. То је одличан додатак сваком ИТ арсеналу и сигуран сам да ће ми много олакшати посао. Хвала што сте направили тако сјајан производ!Многи корисници Виндовс-а су пријавили унос под називом РалинкЛинукЦлиент појављује се међу рачунарима као део мреже када отворите овај рачунар. Гледајући исто, први осећај је да систем може бити хакован. Не можемо порећи такву могућност и постараћемо се да систем из било ког разлога не буде компромитован. Међутим, у типичном сценарију, то може бити други уређај повезан на исту мрежу.Шта је РалинкЛинукЦлиент

Ралинк Линук Цлиент је у основи интерни скуп чипова који користе многи уређаји као што су рутери итд. Ралинк је компанија за производњу чипова и држи највећи тржишни удео. Пошто је то интерни чип, никада нећемо знати који производ га користи јер ће бренд производа бити другачији. На пример. Самсунг ТВ може да користи Ралинк чипсет.

У многим случајевима је утврђено да Ралинк клијент није ништа друго до паметни ТВ повезан на исту мрежу, ау другим случајевима и спољна камера. Ово се може проверити тако што ћете привремено онемогућити ове спољне уређаје и видети да ли РалинкЛинукЦлиент остаје.Ралинк Линук клијент се појављује на Виндовс мрежи

Док се други уређаји повезани на ваш рутер не појављују у одељку Мрежа вашег система где их посебно повезујете, интерни РалинкЛинукЦлиент чипсет користи исти опсег ИП адреса као ваш рутер, посебно ако ваш рутер користи подразумевани опсег ИП адреса. РалинкЛинукЦлиент се филтрира и приказује на вашој листи мрежа.

Приступите приказу РалинкЛинукЦлиент-а на листи мрежа

Као што је раније речено, главни разлог због којег налазимо РалинкЛинукЦлиент на листи мрежа је тај што је уређај који користи овај чипсет повезан на исти рутер као и клијент. Међутим, не можемо занемарити могућност злонамерне претње, па бисмо могли да покушамо да онемогућимо уређаје повезане са рутером један по један и проверимо да ли је то један од њих. Лакши начин да сазнате је да проверите МАЦ адресу РалинкЛинукЦлиент-а на систему и упоредите је са МАЦ адресама уређаја повезаних на рутер. Међутим, морамо знати како да користимо ГУИ рутера за ово, а корисници могу затражити подршку за рутер за исто.Ако ради, добро, иначе можемо прећи на следећа решења:

1] Преименујте своју Ви-Фи мрежу и промените лозинку

Ако не знамо који уређај повезан на мрежу рутера је опремљен Ралинк Линук Цлиент чипсетом, могуће је да неко покушава да провали у ваш систем користећи РалинкЛинукЦлиент име како би избегао сумњу.

У таквој ситуацији можемо претпоставити да сајбер нападач зна лозинку вашег рутера и на тај начин може да се инфилтрира у вашу мрежу. Дакле, пре свега морамо променити ССИД и лозинку рутера. Када променимо ССИД, сви уређаји повезани са рутером се искључују и треба их поново повезати. У случају да је неко покушао да се пријави на ваш систем преко рутера, мораће да се поново повеже преко исте путање са новом лозинком рутера.

Ралинк Линук клијент се појављује на Виндовс мрежи

Можда ћете морати да контактирате произвођача рутера за помоћ јер је то потребно за подешавања. Међутим, пошто сам радио са многим рутерима, могао бих да предложим општи метод за промену ССИД-а и лозинке рутера.

Виндовс грешка 0к80070005

1] Притисните Вин + Р да отворите прозор Покрени, а затим откуцајте ЦМД. Притисните Ентер и отвориће се прозор командне линије.

2] Унесите команду ипцонфиг и притисните Ентер. Приказаће скуп информација. Забележите подразумевани мрежни пролаз. За мој рутер је 192.168.0.1.

3] Отворите претраживач, унесите подразумевани гатеваи у адресну траку и притисните Ентер. Ово ће отворити графички кориснички интерфејс рутера.

4] Тражиће детаље за пријаву, који су обично написани на полеђини рутера.

5] Након што се пријавите на ГУИ, идите на картицу Бежично и промените ССИД и лозинку. Кликните на Примени да сачувате подешавања и ваш систем ће се прекинути са бежичном мрежом. Ако је ваш рачунар био повезан са рутером помоћу ЛАН кабла, остаће повезан упркос промени, у супротном поново покрените систем и поново се повежите на нови ССИД са новом лозинком.

2] Онемогућите услуге Виндовс Цоннецт Нов.

Променом ССИД-а и лозинке рутера елиминисали сте сваки спољни упад у ваш систем. Ако се РалинкЛинукЦлиент поново појави након поновног повезивања кућних уређаја са рутером, вероватно је то један од ваших уређаја. Иако је безопасно, ако заиста морате да уклоните РалинкЛинукЦлиент са свог система, покушајте следеће кораке:

Услуга Виндовс Цоннецт Нов

1] Отворите Филе Екплорер, кликните десним тастером миша на Овај рачунар на листи и изаберите Управљај. Ако нисте пријављени као администратор, мораћете да кликнете на Да у пољу са упитом.

2] Изаберите Услуге и апликације картицу на листи са леве стране, а затим двапут кликните Услуге .

3] Списак услуга на екрану по абецедном реду. Померите се кроз листу да бисте пронашли Виндовс Цоннецт Нов услугу и двапут кликните на њу да бисте отворили њена својства.

4] Промените тип покретања у „Онемогућено

Популар Постс