ПЦ се покреће само понекад; Не покреће се при првом покушају

Pc Se Pokrece Samo Ponekad Ne Pokrece Se Pri Prvom PokusajuДа ли сте икада доживели фрустрирајућу ситуацију када притиснете дугме за напајање Укључено, ваш Виндовс рачунар се понекад покреће и никад се не покреће први пут? Покушавате изнова и изнова, и коначно почиње. Ово је проблем са којим су се многи људи суочили. У овом посту ћемо поделити како можете да решите овај проблем. ПЦ се покреће само понекад

Зашто се мој Виндовс рачунар покреће само понекад?

Ево узрока који стоје иза проблема са Виндовс рачунарима који се понекад покрећу насумично:

историја међуспремника виндовс 10
 • Неисправна ЦМОС батерија: ЦМОС батерија је мала батерија која напаја БИОС и чува кључне информације о БИОС-у неопходне за покретање рачунара. Ако је батерија празна или неисправна, то може изазвати проблеме са вашим рачунаром, на пример да се покреће сваки други пут.
 • РАМ: РАМ је једна од најкритичнијих компоненти рачунара, која чува упутства која су рачунару потребна да би исправно радио. Спора или неисправна РАМ меморија може изазвати проблеме са покретањем рачунара.
 • Проблеми са брзим покретањем: Брзо покретање је Виндовс функција која чува неке информације које омогућавају да се Виндовс брже покрене. Међутим, ове информације се понекад могу оштетити, због чега се Виндовс рачунар покреће само сваки други пут.
 • Проблеми са датотекама за покретање система Виндовс : Ако се датотека са подацима о конфигурацији покретања оштети, рачунар можда неће успети да се покрене – али може се покренути насумично, на основу мог искуства.

Поправи да се рачунар само понекад покреће

Ако се ваш Виндовс рачунар покреће само понекад и никада се не покреће из првог покушаја, ево предлога који ће вам помоћи да решите проблем: 1. Онемогућите брзо покретање
 2. Користите дугме за ресетовање хардвера
 3. Поново изгради БЦД датотеку
 4. Замените РАМ
 5. Искључите ЦМОС батерију

Наставимо!

Виндовс 11 се не покреће при првом покушају

1] Онемогућите брзо покретање

Тхе Функција брзог покретања складишти податке који омогућавају да се Виндовс рачунар брже покрене након искључивања; међутим, ови подаци понекад могу изазвати проблеме при покретању. У том случају препоручује се искључивање функције брзог покретања у оперативном систему Виндовс.

 • Отвори Контролна табла тако што ћете га потражити у Виндовс претрази.
 • На контролној табли промените Виев Би до Велике иконе .
 • Након овога, отворите Опције напајања
 • Затим отвори Одаберите шта раде дугмад за напајање из левог окна.

 Поправите да се Виндовс рачунар покреће сваки други пут • Сада, кликните на Промените подешавања која тренутно нису доступна опција.

 Промените подешавања која тренутно нису доступна у опцијама напајања контролне табле

 • На крају, поништите избор Брзо покретање опцију и кликните на Сачувај измене .

 Искључите брзо покретање са Виндовс контролне табле

2] Користите дугме за ресетовање хардвера

 Дугме за ресетовање хардвера на лаптоповима

Неки Леново модели и уређаји других произвођача имају малу рупу која вам омогућава да опоравите рачунар након неуспелог покретања или приступите подешавањима УЕФИ фирмвера. Дугме је обично близу УСБ портова, прикључка од 3,5 мм или дугмета за напајање .

Погледајте упутство за употребу вашег рачунара за више информација о дугмету за ресетовање хардвера. Дугме за ресетовање хардвера ресетује подешавања хардвера на подразумеване вредности, решавајући проблем да се рачунар покреће само сваки други пут.

3] Поново направите БЦД датотеку

 Како поново изградити БЦД или датотеку са подацима о конфигурацији покретања у оперативном систему Виндовс 10

Поново направите БЦД датотеку и види да ли то помаже.

3] Замените РАМ

А спора, стара или неисправна РАМ меморија може имати проблема са чувањем упутстава за нормално функционисање вашег рачунара. У том случају, препоручује се надоградња РАМ-а вашег рачунара на модернији и бржи РАМ.

Ако радите на минималним захтевима РАМ-а за ОС, размислите о проширењу величине РАМ-а. Проверите да ли ваш рачунар има додатне РАМ слотове за замену или надоградњу РАМ-а. У таквом случају, можете урадити „уради сам“ уз помоћ упутстава произвођача. Ако ваш рачунар долази са залемљеним РАМ-ом, повежите се са техничарем.

боравак са прозорима 7

4] Искључите ЦМОС батерију

 Искључивање ЦМОС батерије са матичне плоче рачунара

Истрошена или неисправна ЦМОС батерија ће имати проблема са складиштењем БИОС информација и напајањем БИОС-а, што може довести до тога да се рачунар само повремено покреће. Да бисте заменили ЦМОС батерија, морате отворити свој кабинет.

У лаптоп рачунарима, овај процес може бити компликован. ЦМОС батерија се углавном налази близу слота за графичку картицу и обично постоји плус или посебан слот за ЦМОС батерију. Детаљна упутства за уклањање и замену ЦМОС батерије на матичној плочи могу се наћи на веб локацији произвођача и у упутству за употребу.

треперење хромом

Надам се да ће пост помоћи да се реши проблем и да можете да укључите рачунар једним притиском.

Повезан : Виндовс рачунар се покреће само сваки други пут

Зашто Виндовс понекад не успе да се покрене?

Проверите да ли је ваша главна меморија (РАМ) правилно уметнута. Ако сте сигурни да је ваша РАМ меморија исправно инсталирана и да се и даље суочава са проблемима, то може бити хардверски проблем са једним од модула. У таквој ситуацији, покушајте да уклоните једну од трака и поново покренете рачунар.

читати : Виндовс не успева да се покрене; Аутоматска поправка при покретању, освежавање, ресетовање рачунара такође не успевају

Зашто се мој рачунар покреће 2 пута?

Функција двоструког покретања је функција менија БИОС-а која се може појавити након измене БИОС-а или конфигурације системских поставки. Понекад, измена параметра БИОС-а може довести до тога да се рачунар брзо укључи и искључи два пута пре него што се на крају нормално покрене. Обично је узрок оваквог понашања функција брзог покретања или брзог покретања.

 ПЦ се покреће само понекад
Популар Постс