Како куцати текст на путањи у Иллустратору

Kak Napecatat Tekst Na Konture V Illustratorнедефинисан

Хеј тамо, Ако желите да додате неки текст на путању у Иллустратор-у, постоји неколико различитих начина на које то можете учинити. У овом чланку ћемо вас провести кроз неколико различитих опција како бисте могли да изаберете ону која најбоље одговара вашим потребама. Један од начина да додате текст путањи је да користите алатку Тип на путањи. Да бисте то урадили, једноставно изаберите алатку из палете Алати, а затим кликните на путању на коју желите да додате текст. Када то урадите, можете једноставно почети да куцате и ваш текст ће пратити путању. Други начин за додавање текста путањи је коришћење дијалога Тект он а Патх Оптионс. Да бисте приступили овом дијалогу, једноставно кликните на падајући мени Тип на горњој траци са алаткама и изаберите Тип на путањи > Опције. Одавде можете да прилагодите различита подешавања за свој текст, као што су поравнање и померање. Коначно, можете додати и текст путањи тако што ћете је претворити у облик. Да бисте то урадили, једноставно изаберите путању и идите на Објецт > Патх > Оутлине Строке. Ово ће претворити путању у облик, којем можете додати текст користећи алатку за унос. Дакле, имате неколико различитих начина на које можете додати текст путањи у Иллустратору. Који год метод да одаберете, моћи ћете да додате неки сјајан текст на своју путању за кратко време.Знајући како куцати текст на путањи у илустратору то је вештина вредна учења. Натпис на путу облика или било ког уметничког дела може сваком уметничком делу додати нову димензију креативности. Пут уметничког дела или слике је спољна невидљива линија која га обилази. Пут има облик слике или уметничког дела.Како куцати текст на путањи у Иллустратору

Како куцати текст на путањи у Иллустратору

Иллустратор вам омогућава да пишете дуж путање вашег уметничког дела, баш као и облици које креирате. Можда имате слику коју сте сачували у било ком од формата датотека и желите да пишете око ње. Ово би могао бити проблем. Међутим, ако користите облике око слике, можете завршити са речима око ње. Користи другачију путању обрасца за писање око слике. Алат за оловку се такође може користити за писање око слика које је тешко написати на путу. Овај чланак ће показати како написати текст на путањи и како користити алате за путање или облике за писање око слике .Оутлоок не слање е-поште виндовс 10
  1. Пишите на путањи облика
  2. Окрените доњи текст
  3. Натпис на другим фигурама
  4. Снимање на путу слика

1] Упишите путању облика

Иллустратор вам омогућава да пишете дуж путање облика које цртате помоћу алата. Можете писати око облика или унутар њега. У оба случаја, текст ће попримити обрис облика.

Писање на спољну путању

Да бисте писали на спољној путањи облика, нацртајте жељени облик на платну. Пример који треба користити је полигон.

Како написати текст на путањи у Иллустратор-у - Група алаткиИдите на леву таблу „Алати“ и изаберите алатку „Полигон“. Алатка Полигон налази се у истој групи алата као алатка Правоугаоник, алатка Елипса и други алати за обликовање. Изаберите алатку Полигон, затим кликните на платно и превуците док држите Схифт+Алт кључ. Како написати текст на путањи у Иллустратору - унесите параметар путање

Ово ће учинити да алатка за полигон буде равномерно распоређена, а једно од равних лица постављено хоризонтално. Ако не задржите Схифт+Алт приликом превлачења, на дну ће се уместо равне ивице налазити шиљасти угао. Боја облика није битна јер ће боја нестати чим се дода текст. Можете се уверити да је потез око облика тако да га можете видети.

Да бисте почели да додајете текст путањи, изаберите облик, а затим идите на леву траку са алаткама и изаберите алатку за текст. За неке облике, чим пређете мишем преко једне стране, она ће се аутоматски променити у Алат за унос путање .

Како написати текст на путањи у Иллустратору - Завршен полигон

бакља преглед веб прегледача

За ову цифру, ако не изаберете Алат за унос путање , аутоматски ће се променити у алатку која приморава текст да пише на унутрашњој путањи облика. Текст пасуса текстова ће попримити обрис облика и испунити унутрашњост. Ако пажљиво погледате видећете црвену кутију са крстом + унутра која показује да постоји преливање (додатни текст), можете удвостручити сат да бисте видели додатни текст. Такође можете уклонити додатни текст.

Како написати текст на путањи у Иллустратору - завршио писање на слици

Ако желите да текст буде на спољној ивици, мораћете да изаберете Алат за унос путање из групе алатки за текст на левој траци са алаткама.

Ово је резултат коришћења алата Тип на путањи за писање на спољној ивици облика. Приметићете црвену кутију са крстом у средини. Ово показује да постоји преливање текста.

Можда желите да текст на дну облика иде у другом правцу. Мораћете да направите копију облика.

Ово је текст око полигона пре него што се прикаже доњи текст. Тип фонта је промењен да би се лакше уочиле разлике.

2] Окрените доњи текст

Да бисте окренули доњи текст у другом смеру, биће вам потребна два облика. Можете одабрати облик и копирати га, а затим га налепити испред другог облика. Такође можете задржати Све затим кликните и превуците облик да бисте га дуплирали. Када имате два облика, уклонићете горњи текст из другог облика. Приметићете да доњи текст аутоматски замењује горњи текст који је уклоњен. Други начин да то урадите је да једноставно напишете текст на врху обрасца пре дуплирања. Ово ће елиминисати потребу за уклањањем доњег текста. Једноставно ћете прећи на следећи корак након дуплирања.

Изаберите облик испред са текстом који желите да окренете, а затим идите на горњу траку менија и изаберите Тип затим изаберите Унесите путању Онда Унесите параметре путање .

Унесите у прозор параметара путање појавиће се и Раинбов биће унапред изабрани ефекат. Кликните Преглед тако да можете видети промене уживо на насловној страни. Изабери бацити увис тако да се текст може преврнути. Такође можете променити размак између слова ако желите. Подразумевани интервал Ауто .

То је полигон са обрнутим доњим речима, тако да је текст написан из другог смера.

тест пропусног опсега хтмл5

Можете радити друге ствари са својим уметничким делом у зависности од сврхе. Ово је текст на путањи са 3Д полигоном у центру. Овај концепт би се могао користити као лого.

3] Писање на другим инструментима

спирала

Можете писати на различитим облицима и инструментима. Ово је још један облик који ће бити испробан, а то је спирала. Идите на леву траку менија и изаберите спиралу, она је у истој групи као и сегмент линије. Са одабраним спиралним обликом, повуците га да бисте га учинили видљивим.

Идите на леву траку са алаткама и изаберите Алат за текст или кликните Т на тастатури. За овај образац можете одабрати и обичан тип. Када пређете мишем преко спиралног облика, алатка за унос се аутоматски мења у Унесите путању оруђе. Затим морате кликнути да бисте ушли. Ако треба да штампате по целој дужини спирале, мораћете да кликнете на реп, а затим одштампате.

Инструмент 'Дуга'

Последњи који треба покушати је да се текст стави на путању Инструмент 'Дуга' . Идите на леву траку са алаткама и кликните на алатку Арц. Алат Арц је у истој групи као спирала и Сегмент линија оруђе .

корен коцке екцел

Када цртате лук на платну покушајте да користите Смена или Све или комбинација оба Схифт+Алт да померате и ротирате лук да одговара ономе што желите. Цртање лука без икакве пречице на тастатури учиниће да се лева ивица учврсти, док ће десна ивица бити постављена било где. Држање Схифт ће такође узроковати да се лева страна закачи, али ће се лук кретати брже и равномерније. Ако цртате док држите, оба краја ће се померити, али ће се померити један наспрам другог (један крај ће видети како други крај иде доле). Ако задржите Схифт+Алт док цртате лук, тачка стожера ће бити у средини.

Ово је завршени лук са текстом исписаним на његовој путањи. У зависности од тога како нацртате лук, писани текст ће имати другачији угао према њему. Можете експериментисати са различитим угловима да видите шта најбоље функционише за ваш пројекат.

4] Напишите на путањи слике

Иллустратор вам омогућава да пишете текст дуж путање око путање слике, баш као што то ради Пхотосхоп. Можда имате ЈПЕГ слику око које желите да напишете текст. можете користити неколико начина да то урадите. Можете да оцртате слику помоћу алатке Пен, а затим да пишете око трага помоћу алатке Пен. Слика може имати позадину, тако да можете да користите опцију Траце Имаге да бисте се решили позадине, а затим да користите алатку Укуцај на путањи да пишете око слике.

Овај колачић је имао белу позадину и коришћено је праћење слике да би се уклонила позадина, а затим је око њега исписан текст Алат за унос путање .

Цупцаке се користи као лого

Како попунити текст у путањи у Иллустратору?

Из падајућег менија алатке Тип изаберите алатку Тип на путањи. Пређите курсором преко једног краја линије и кликните једном. Закривљена линија ће бити конвертована у обрис типа. Сада можете да уносите текст и примените форматирање баш као што бисте то урадили за текст у текстуалном оквиру.

Како уредити текст на путањи у Иллустратору?

Да бисте уредили текст на путањи у Иллустратору, можете пратити горњи водич. У основи морате проћи кроз четири корака. Међутим, када треба да измените постојећи текст, можете једноставно да кликнете на текст који желите да измените и започнете процес уређивања у покрету. Без обзира да ли сте га користили на слици или слици, процес је исти.

Популар Постс